Geïsoleerde Drinkfles Waterfles op rots

Een drinkfles met of zonder isolatie kopen?

Een roestvrijstalen (RVS) drinkfles is een duurzame en veilige keuze om je favoriete drankje mee te nemen. RVS is een sterk, hygiënisch en recyclebaar materiaal dat geen schadelijke stoffen afgeeft aan je drinken. Maar er is nog een belangrijk aspect waar je op moet letten bij het kopen van een drinkfles: de isolatie. Een RVS waterfles zonder isolatie bestaat uit één laag (enkelwandig) terwijl een geïsoleerde fles uit een dubbele wand bestaat. Bij Bertabe geloven we dat een geïsoleerde rvs drinkfles de meest veelzijdige fles is en voor de meeste mensen de beste keuze is. Toch zitten er ook voordelen aan een RVS fles zonder isolatie. 

Voordelen van een RVS fles zonder isolatie:

 • Een RVS drinkfles zonder isolatie is over het algemeen goedkoper dan een RVS drinkfles met isolatie. Dit komt omdat er minder materiaal en technologie nodig is om de fles te maken, namelijk een enkele wand in plaats van een dubbele wand. 
 • Je hebt iets meer ruimte voor je drankje in een RVS drinkfles zonder isolatie. Een RVS drinkfles zonder isolatie heeft meer inhoud dan een RVS drinkfles met isolatie van dezelfde afmeting. Dit komt omdat er geen ruimte verloren gaat aan de isolatielaag. Zo kun je meer drinken meenemen in een compacte fles, wat handig kan zijn als je lang onderweg bent of veel dorst hebt.
 • Een RVS drinkfles zonder isolatie is vaak lichter dan een geïsoleerde fles van dezelfde grootte. Dit komt doordat een dubbelwandige drinkfles meer materiaal nodig is, waardoor het gewicht toeneemt.

   Nadelen van een RVS fles zonder isolatie:

   Nadelen zijn er echter ook, dit is waar de geïsoleerde drinkfles voor de meeste mensen toch een betere keuze blijkt. 

   • Je drankje wordt snel lauw of warm in een gewone RVS drinkfles. Een gewone RVS drinkfles kan je drankje niet op temperatuur houden, omdat er geen isolatielaag is die de warmte of kou vasthoudt. Je drankje zal dus snel afkoelen of opwarmen, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Dit kan onaangenaam zijn als je bijvoorbeeld koffie, thee, soep, water of sap mee wilt nemen voor onderweg of voor een lange dag.
   • Je kunt je vingers branden of bevriezen aan een enkelwandige RVS drinkfles. Deze geleidt temperatuur namelijk goed en neemt zeer snel de temperatuur aan van je drankje, waardoor de fles erg heet of koud kan worden aan de buitenkant.
   • Je hebt snel last van condensatie op een enkelwandige RVS drinkfles. Deze gaat ‘zweten’ aan de buitenkant als er een groot temperatuurverschil is tussen de binnen- en buitenkant van de fles. Dit komt omdat er vocht uit de lucht neerslaat op het koude of warme oppervlak van de fles. Dit kan vervelend zijn als je de fles in je tas doet, want dan kan je tas nat worden. Ook kan het onhygiënisch zijn als er vuil of bacteriën op het vochtige oppervlak komen en kunnen er kringen in je tafel of bureau komen.

    Conclusie: wel of geen geïsoleerde drinkfles?

    Een geïsoleerde RVS drinkfles is een slimme en duurzame investering om altijd een lekker drankje bij de hand te hebben. Een geïsoleerde RVS drinkfles houdt je drankje urenlang warm of koud, bespaart geld en het milieu, en heeft geen last van condensatie. Een geïsoleerde RVS drinkfles is wel duurder en iets zwaarder dan een gewone RVS drinkfles. Of dat opweegt tegen de voordelen, is aan jou. Hopelijk kun je nu makkelijker een keuze maken, proost!

    Terug naar blog