Vrouw die drinkt uit fles van Bertabe

Missie

1.560.000 plastic wegwerpflessen besparen en 10.000 euro doneren aan de Plastic Soup Foundation. Ons doel is dit jaarlijks te doen.

Dit lijkt veel, maar dit lukt al bij 27 verkochte flessen per dag! Met een herbruikbare fles, bespaar je elk jaar namelijk zo'n 156 plastic flesjes!

Omdat een fles van Bertabe meestal vele jaren meegaat, bespaar je in werkelijkheid vaak zelfs meer. En bij elke fles doneren we een euro aan de Plastic Soup Foundation.

Maar hoe is dit ontstaan?

Dat heeft te maken met mijn persoonlijke zoektocht. Overal waar ik ga neem ik een drinkfles mee. Hierbij heb ik door de jaren heen bijna elk type fles gebruikt.

Plastic flessen werden lelijk en soms kreeg water een vieze nasmaak, glazen flessen gingen kapot in mijn tas, en aluminium flessen zaten al snel vol deuken..

Tegelijkertijd werd ik meer bewust van het effect van microplastics en weekmakers in plastic flessen op onze hormoonhuishouding, zowel bij mannen als vrouwen. Meer hierover in ons blog!

Toen deze problemen samenkwamen ontstond het merk Bertabe. Door de stalen wand, gepoedercoate lak en het gegraveerde logo blijft de fles er lang als nieuw uitzien. Door het hygiënische rvs zijn ze makkelijk schoon te houden en is er geen smaakoverdracht. Daarnaast blijft mijn drinken nu altijd koel of warm, zelfs in de hete zon of als het vriest!

-Stefan, bedenker van Bertabe.

Kies jouw fles